romantic connection

Ni sebab korang berdua tak ada SPARKS OF LOVE dan ROMANTIC CONNECTION.

bila tgk cerita millionaire match maker, i learnt something. i believe that ‘chemistry’ dan ‘spark’ perlu ada untuk wujudkan satu perasaan atau hubungan istimewa. chemistry dan spark itu bukan dibuat-buat. ia mesti berlaku secara NATURAL. Jika tidak ada that ‘sparks of love’ at first place, percent nak ada jodoh tu susah sikit.

so, adakah chemistry itu perlu di-create supaya nak jugak ada chemistry itu? I dont know. kalau ada usaha, boleh kut. tapi, kalau sorang je berusaha, tak best la kan. kalau dua-dua terasa SPARKs itu, lagi nice. but kalau yang first tu, dont sell urself too hard. it might become so noticeable dan kalau orang tu tak de feelin kat u, lagi merana.

chemistry wujud naturally. i dont know.

  1. mungkin time u gadoh pon, it SPARKS.
  2. and ada common things pon, it sparks.
  3. bila jumpa then gaduh cam anjing kucing dan bila tak jumpa, rindu plak, it SPARKS.

then, u might have chance to ada JODOH yang kuat, aku rasa…..

Kalau hati tu tak ada rasa spark of love even that person lovey-dovey texting u, then there’s no love lah, i thought. I strongly believe in romantic connection. i don’t know how it happens. i think, ROMANTIC CONNECTION is there when…

  1. both finding themselves PASSIONATELY ATTRACTED to ONE ANOTHER over something STRANGELY ‘UNDEFINED’. 
  2. there is topic or subject and it is DEEP that MUST connect to BOTH EMOTIONs- It is called CHEMISTRY….

Originally from Lily Nrman


Yang first tu, aku berpendapat romantic connection adalah satu hubungan antara dua insan yang bila bertemu, ada rasa ‘strange’, ‘aneh’ biarpun tak pernah bercakap atau pun pernah cakap tapi cakap sikit-sikit sebelum ni. Benda2 macam ni dia berlaku sangat naturally tanpa perlu ada physically or sexually approach.

Kalau boleh, biarlah dua-dua rasa ‘something’ kan… kalau sorang2 jer angau, tu bertepuk sebelah tangan namanya tu. if there’s no…and if u nak jugak that person, then u mungkin letih sikit la sebab perlu berusaha lebih kuat ‘selling’ urself.

apa pun, untuk itu, what you have to do is...IMPROVE urself, LOVE AND APPRECIATE URSELF.

Remember: The WHOLE YOU are TERRIFIC! if u dont get that person, He might have the better one for you.

lorh…jadi pakar cinta lak aku.

time dia tengah ‘meluat’ dengan sikap-sikap millionaires mostly lelaki yang cerewet. Kalau millionairess , diorang komited… #nyampahsama

Dah. Jom follow Millionaire Matchmaker. Best citer ni!! This is a reality show yang fokuskan millionaire di US, yang kaya-raya, ada kereta idaman, rumah macam mansion apa semua tapi…masih kebujangan menyebabkan dia terasa sunyi sepi walaupun ada kekayaan berjutaan dolar. Baru follow Season 2. Cerewet jugak lah. Mostly, lelaki. Adoi…banyak songeh, perasan gila, over 60 tapi demand nak perempuan muda la, cantik cam supermodel laa, pastu ada yang hensem tapi introvert sangat-sangat….i mean sangat-sangat introvert..oh sedih, bila date…bapak cocky gila, nak woman ask him out dulu,   dan macam-macam lah perangai orang lelaki kaya US. Mana tak pening si Patti tu dapat patients macam ni? Ada ke patut ajak date ke dance club? You nak buat wife ker, nak buat stripper!? Ingat perempuan tu apa? Aku pun naik hot jugak. Geram. Kepala tu ingat seks, seks, seks. Kaya tapi bengong bab-bab perempuan ni. Adoilaaa…

-LILY’S PAGE HERE LAH!- <<<<<          #S.O.S.overhere!!!

p/s: Ni adalah pendapat untuk dapatkan pasangan sekufu. Allah bibitkan rasa cinta dalam hati, kita kena gembira. Tapi, perlulah cinta kepada Allah first, then the person. If you make Allah king in ur heart, then He will find KING for you. <<<betul ke? king ke prince. ah, lantak lah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s