Kebenaran Pemasaran Facebook Part 1.

Saya nak share pengalaman saya berniaga di facebook.

Yang hijau tu, debit saya ler. Debit untuk bershopping. :)

Yang hijau tu, debit saya ler. Debit untuk bershopping. ūüôā

First time, saya buat screenshot akaun maybank saya. Segan pada mulanya. Ok lah untuk seorang newbie. Sekadar berkongsi sahaja kepada anda semua. Bila berkongsi ini, saya harap anda bertambah yakin dengan apa yang saya bakal kongsikan dalam artikel ini.

Kesalahan 1:

Dalam perniagaan di facebook, ramai yang nak bermula takut untuk…

Menubuhkan fanpage bisnes sendiri. –

Segan takut famous. Fanpage ini sebenarnya boleh bantu memisahkan profil personal kita daripada bisnes. Dalam profil, diri kita lain. Kalau personaliti kita tu tak kena dengan produk yang diiklankan contoh seperti anda memang suka berborak pasal cinta, pasal bola, pasal politik, sharing quotes yang tidak ada kaitan dengan produk yang diiklankan adalah produk tasbih, hal ini boleh mengakibatkan kuasa membeli orang lain turun.

Why? Sebab tak de kena-mengena! Rakan anda bertambah hairan dan hairan, apa benda lah dia ni? Tiba-tiba je jual tasbih? Tadi bukan main syok lagi cakap pasal politik. Produk anda mungkin mendapat sambutan yang kurang hangat atau tak dibeli langsung. Contoh sahaja.

Penyelesaian Utama:

  1. Dirikan fanpage.
  2. Masukkan semua, every single detail mengenai maklumat produk anda dalam bisnes fanpage.
  3. Detail pula jangan copy paste jer. Ubah lah untuk menangkap mood pelawat jadi pembeli! Boleh sebenarnya. Ada teknik dia. Nanti saya bagitahu.
  4. Buat borang payment dengan menggunakan contohnya: EmailMeForm. Ambil HTML Code dia dan paste kat FBML. Mudah untuk para pelanggan nak membayar. Tentu penat kalau kita selalu dihujani dengan persoalan oleh 500 pembeli yang bertanyakan, “Macam mana nak bayar?” atau “PM saya macam mana nak bayar?” Guna FBML tu…Simple!! Ambil ni. Boleh buat tabs banyak-banyak —>>¬†http://woobox.com/statichtml
  5. Sediakan borang (optional): Borang Kupon + Squeeze Page. Ini teknik Email Marketing. Macam mana nak grab email likers secara mudah dan percuma. Kenapa perlu email? Anda perlu benar-benar tahu kuasa mempunyai email list. Ada updates, boleh terus blast kepada mereka melalui email.
  6. Boleh cuba pakej Teknik SMS Blaster. Selain email, dapatkan nombor telefon customer. Untuk ini boleh try pakej SMSBlaster oleh tuan yang dihormati, Ali Hanafiah Daud. Lepas ni, bisnes memang terus maju. Why? Because you get prospek (emel pelanggan), then build relationship dengan prospek, updatekan mereka dengan berita bisnes anda. Ini sudah menjadi topik Emel Marketing. Yang ni boleh belajar dengan Sifu Jamaluddin Bahari, Rahman Basri, Ali Hanafiah dan sebagainya.
  7. Teruskan update di fanpage masing-masing dengan status-status yang benar-benar KILLER dan boleh tukar likers into buyers! Ni teknik ada dalam produk ni.

Kesalahan 2 selepas bina fanpage.

  1. Biar fanpage kosong. Empty with no engagement. Insight pun turun. TAT pun turun. ūüė¶
  2. Contoh fanpage yang dilihat sangat successful dan terus-menerus TERBAKOR ialah fanpage Burger Bakar Abang Burn.
  3. Tengok macam mana owner bisnes ni. Beliau memang kenal facebook dan tahu each function kat facebook. Setiap status dia dapat likes ratusan hingga ribuan. Tak termasuk share counts lagi. Komen lagi. Memang engaged! Ini yang saya maksudkan. ENGAGING. Jangan putus interact dengan likers fanpage anda. Appreciate them by interacting with them di samping memberi customer servis yang mantap.

Kesalahan 3 pada permulaan di bisnes page.

  1. Tiada like, tiada share, kosong. Mula-mula memang semangat habis nak buat fan page ni.
  2. Tapi bila semua dah siap, maklumat dah masuk, sekarang kita nak tulis status pulak. Sedihnya, tiada siapa nak baca, tiada kawan nak like fanpage kita. Kita jadi lemah semangat dan lemah semangat… Akhir sekali, buat keputusan untuk…”Ah, malas aku!”
  3. Akhirnya, fan page ditinggalkan…dan dibiarkan kosong. Dia tak tahu produk yang dia nak jualkan tu memang sangat-sangat bernilai buat orang lain! Tapi, dia menjadi mudah putus asa kes fanpage yang tak dilayan oleh sesiapapun.

Penyelesaian. – Viralisasi. Biak Bak Virus!!

  1. Macam mana nak perasan, kalau anda sendiri tak menviralkan fanpage anda tu?
  2. Jadi, viralkan.
  3. Pertamanya, idea pertama saya ialah…dapatkan servis tambah like. Anda boleh dapatkan di wangcyber.com sebab ramai yang tawarkan servis begitu dengan pakej 500 like atas RM50 sebagai contoh. Bila like bertambah ke 2000 lebih, page anda sekarang akan berubah dari fasa permulaan dan ke fasa viralisasi. Ada pakej yang datang dari manusia sebenar atau robot, ada yang dari Malaysia atau bukan Malaysia, ada targeted atau non-targeted. Semua mengikut pilihan anda.
  4. Di facebook, kos iklan lebih murah berbanding iklan di google. Kalau ada teknik yang betul guna bisnes page, memang tak perlu pengiklanan. Ebook AMirul Hafiz seriously can help you guys!

    Di facebook, kos iklan lebih murah berbanding iklan di google. Kalau ada teknik yang betul guna bisnes page, memang tak perlu pengiklanan. Ebook AMirul Hafiz seriously can help you guys!

  5. Kedua, sekiranya ada bajet lebih, boleh cuba facebook advertising. Untuk ini, saya kurang pengalaman. Jadi, saya tidak layak nak mengajar atau menunjuk ajar. Saya cadangkan anda supaya masuk ke dalam group ini. FBO yang diasaskan oleh Ali Hanafiah Daud. Ada lagi satu secret group facebook. Ini khas yang membeli ebook Seni Pemasaran Facebook dari Amirul Hafiz.
  1. Satu lagi teknik dalam advertising di facebook, anda boleh cuba advertise di fanpage-fanpage yang berniche isu semasa atau niche yang berkaitan dengan produk anda. Dalam ebook seni pemasaran facebook ini jugak ada pakej lengkap ini. Anda boleh iklankan produk anda dengan Amirul Hafiz yang mempunyai lebih 700,000 likes. Untuk mendapatkan ini, pilihlah pakej 2, lebih lengkap! Sebab fans Amirul ni memiliki sifat yang sentiasa TERUJA dengan produk-produk baharu yang diiklankannya!

***

Idea dan Produk Baru dan Sangat Saya Rekomen kan!

(Tarikh Tutup Offer 19/2/2013!)

  1. Tahukah anda, jika anda ada atau punyai kemahiran develop apps di facebook, percayalah cakap saya, bisnes anda menjadi sangat sangat sangat VIRAL!! Membuat apps di facebook kini begitu emerging malah apps anda TIDAK akan dibanned. Ini teknik advanced tapi saya yakin lepas ni semua orang boleh buat apps.

Berikut adalah produk yang saya temui. Berikutan demo yang ditunjukkan di sales page, menjadikan saya bertambah sangat yakin dengan bukti-bukti yang ditunjukkan. Banyak email list yang dikumpul. Secara percuma!

Ini bukan teknik advanced. Ini teknik sesiapa pun kalau nak cepat maju. Paling best mengenai produk ini ialah…

  1. Tak perlu pandai bab coding
  2. Tak perlu pandai dalam HTML
  3. Tak perlu SSL Hosting!

Hal ini kerana owner produk sudah ada server yang very high dedicated. Berikut research saya, produk ini telah dijual pada Novermber lalu di WarriorForum. 200 sales tapi kasihan, mereka yang membeli terpaksa di charge sebanyak $97 SECARA TAHUNAN! Bab support pula mantap!

  • Sekarang, offer produk ini hanya berakhir pada hari ini sahaja. One Time Payment.¬†
  • Nasib baik saya sempat grab for developer license! Sekarang, tengah masih pertengahan tutorialnya. Seperti yang saya katakan, memang recommended!!

Sekiranya anda klik link ini, anda akan dibawa ke sales page:

Pertama : Pakej Basic $23.20- untuk bina terhad 10 apps sahaja. Tak boleh buat kat client atau jual kat client. 

Kedua : Pakej Pro $35.  Unlimited. Sama. tak boleh jual atau develop untuk client. Hanya for personal use. 

Jika anda ada membeli salah satu daripadanya, anda akan dibawa ke page OTO.  OTO bermaksud One Time Offer.

OTO 1 : Developer License. Yang ini $49.90, anda boleh create UNLIMITED apps untuk diri anda dan jual atau develop untuk client anda. Untuk pengetahuan anda, nak upah buat apps ialah lebih kurang RM500-RM1000! Serius. Anda juga boleh buat servis bina apps di Fiverr. ūüôā

OTO 2: Software untuk Dekstop. $67. Jika anda tidak mahu beli OTO 1, tak pe. Anda akan dibawa kepada OTO 2 menyediakan software khas untuk dipasang pada dekstop anda. Kira kalau anda beli Pakej Pro/Basic, dan OTO 1 dan OTO 2, memang lengkap. Semua apps anda akan setup secara lebih laju, mudah nak monitor, dan create apps dan sebagainya.

OTO means One Time Offer. Means that, once you out from the page, you tak jumpa balik page tu. Unless you save atau bookmark link dia.

***AMARAN: Walaupun saya ada bagi link OTO, anda tidak dibenarkan mendapatkan OTO straight kerana anda tidak membeli Pakej Pro atau Basic. Kedua-dua pakej ini adalah front end. Jadi, kena beli front end dulu, baru anda akan directed to OTO pages.

Macam mana saya boleh dapat kumpul email list secara percuma??

Orang like apps anda —> menjadi mereka setuju untuk anda ambil email mereka once they klik perkataan ‘Allow‘ ataupun “Go To Apps”. Nah list email bodo-bodo (secara percuma) untuk anda. Tak percaya?

Klik Go To App, emel saya mereka ambil. Nak sangat tengok video pontianak ni ha!

Klik Go To App, emel saya mereka ambil. Nak sangat tengok video pontianak ni ha!

Kalau anda terlepas membuat pembelian hari ini, maknanya memang kerugian yang sangat besar.

Spend some time to know the absolute truth
KLIK link ini dan Lihat Video Kedua di landing page mereka.
Lihat apa yang mereka nak beritahu dan apa kebaikan yang anda perolehi.
Facebook Apps Development 

Kumpul email selama ini menjadi susah dan sedikit terbeban sebab kita kena langgan Aweber atau GetResponse, tapi dengan apps, ratusan ribu email list dapat dikumpul dengan mudah! Email list penting sebab ia adalah ALAT UNTUK MEMBINA RELATIONSHIP dengan pelanggan anda untuk jangka masa bisnes yang panjang.

Teknik mengumpul email melalui apps di facebook ternyata mudah bila anda ada software ini. Plus, anda akan sentiasa mendapat bantuan 24/7 daripada team DanLew. Jaminan pula adalah 30 hari. Plus, bayar sekali sahaja seumur hidup untuk menikmati kebaikannya sepanjang hayat anda. Jika terlepas peluang ini, anda rugi dan jika terdetik hati untuk beli produk ini next time, please note yang anda perlu bayar $97 secara tahunan which sangat-sangat membebankan!

Anda akan diajar cara mendevelopkan games apps menggunakan flash, voting apps, dan sebagainya. Sila lihat demo di landing page.

Klik Untuk Preview produk recommended.

  1. Produk Pemasaran Facebook. (RM50)
  2.  Facebook Apps Development  ($23.20)

Segala pertanyaan boleh tanya pada si pembikin produk. Saya hanya pelanggan mereka yang mahu berkongsi mengenai pengalaman saya tentang produk kedua-duanya kerana pengisian Amirul Hafiz memang terbaik (beliau tak ajar mengenai facebook advertising, cuma mengenai bagaimana untuk meningkatkan engagement untuk tangani kesalahan-kesalahan tadi) manakala software DanLew ni jugak terbaik untuk proses viralisasi dan pengumpulan list. Dua elemen yang menakjubkan untuk jangka masa panjang bisnes anda.

Berani labur duit sebab ilmu tak mengapa. Duit akan datang balik dengan ilmu yang kita dapat dan only if kita aplikasikan.

Itu sahaja perkongsian dari saya. Dapatkan update terbaik dari saya. Salam.

  • ¬†
Advertisements

2 thoughts on “Kebenaran Pemasaran Facebook Part 1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s